Избор на материал за интериорна врата

При изработването на интериорни врати се използват най-често следните материали: MDF, масивно дърво и ПДЧ. Всеки един от тези материали има своите предимства и недостатъци, с които ще се запознаем тук:

Вътрешни врати от MDF

panti-za-vrati

Панти за интериорни врати от МДФ

MDF е материал, изработен от раздробени и пресовани дървени частици от различен вид дървесина, като към тях се добавят гума и восък, служещи за свързване.

MDF е плътен и здрав материал за вътрешни врати, като едновременно с това неговата себестойност е ниска. Точно това го прави и изключително предпочитан при избора на материал за изработка на интериорни врати. MDF е материал, който е основа за изработването на повечето стандартни вътрешни врати.

Вътрешни врати от HPL

HPL представлява пресован ламинат, което всъщност означава, че HPL вратите са ламинатни вътрешни врати. Този материал се получава под висока температура и налягане, което му придава добри механични свойства, като устойчивост на висока температура (до +300 градуса) и на вода. Ламинатните интериорни врати притежават и противопожарни свойства за пожари до ниво B1. HPL е покритие с антитоксични и антигъбични свойства, освен това издържа на третиране с киселина.

Вътрешни врати от масивно дърво

Интериорните врати от масивно дърво е възможно да се изработят от различни видове дървета. Годни за използване са дърветата: бук, дъб, череша, ясен, орех, както и други издръжливи дървесни видове. Най-ценен сред тях е дъбът, тъй като има най-добрата якост, а това означава, че една интериорна врата, която е изработена от него ще бъде както изключително красива, така и достатъчно устойчива във времето.

Масивната дървесина е много трудна за обработване, което налага изработените от нея вътрешни врати да са панелни. Крилото на тези врати е фрезовано на различни правоъгълни елементи, които се наричат табли. Високата цена може да се отчете като друг недостатък на масивното дърво.

palnej-na-vratite

Видовете пълнежи на интериорните врати

Ако се нуждаете от по-подробна информация при избора на материал за интериорна врата, доверете се на специалистите, които работят в „Борман Комерс”. Те ще Ви дадат насоки и добри съвети, които ще Ви помогнат да направите най-добрия възможен избор. Широко разнообразие от модели интериорни врати може да откриете и в каталога на фирмения сайт на „Борман Комерс”. Препоръчваме Ви да се доверите на професионалистите в тази област, за да сте напълно удовлетворени и щастливи от направения избор.

Избор на материал за интериорна врата

Средна оценка: 5 от 1 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта