Как вътрешните врати разширяват интериора

Интериорните врати не са просто прегради между стаите или средство за запазване на температурата в помещенията – хладно през лятото и топло през зимата. Тези вътрешни врати могат да допринесат много повече за Вашия дом. Знаете ли, че интериорната врата може да бъде едно от решенията домът Ви да изглежда по-голям?

vrata-staklena-plazgashta

Плъзгаща стъклена интериорна врата

Съществуват различни варианти да разширите дома си и най-вероятно в съзнанието Ви първо изникват ремонти, преместване или събаряне на стените, вграждане на тераси и т.н. Това определено би свършило работа, но е ужасно скъп и тромав процес. Подобни дълги като времетраене ремонти са съпроводени с много шум, а това почти винаги води до проблеми със съседите. Сами можете да прецените дали всичко това си струва заради 1кв.м. повече пространство в жилището Ви.

Ако искате да си спестите всичко това и се нуждаете от алтернативен вариант, на челна позиция във Вашия списък трябва да фигурират интериорните врати. Разходите Ви ще са доста по-ниски, а и с тяхна помощ домът Ви ще изглежда по-голям. Обърнете внимание на следните съвети, за да разберете как:

Цвят на вратата

Светли и ненатрапчиви цветове като светло дърво, бели крила или осветление са подходяща, а и неутрална цветова схема, като са подходящи за повечето интериори. Светлината, която влиза през прозорците ще се отразява от вратата и ще бъде погълната от стените. Може да постигнете по-добър ефект като боядисате интериорната врата и стените в еднакъв светъл нюанс. Това създава впечатление, че липсват прегради, което води до усещане за по-широко пространство. Също така подберете добре и материала, от който ще е бъдещата Ви вътрешна врата.

Място на вратата

Когато интериорната врата води до друга стая, а не директно в коридора, това разширява помещението. С други думи, по този начин се създава илюзията за дълбока перспектива и усещане за повече широчина. Ефектът става двоен, ако оставяте тези врати отворени.

Но интериорната врата може да направи така, че пространството да изглежда доста по-малко. При наличието на прекалено много врати, които водят до антрето, това води до клаустрофобично усещане за много малко и тясно помещение, дори в някои случаи остава впечатлението, че мястото е много по-малко, отколкото е в действителност. За да избегнете това е добре да премахнете възможно най-много на брой от тези врати или вместо вътрешна врата да заложите на декоративна арка.

Светлина в жилището

Ако прозорците в жилището Ви са големи или апартаментът Ви е с южно изложение, или пък имате изглед към голяма градина, можете да поставите сгъваеми или плъзгащи врати, които е добре да оставяте отворени. Повечето светлина, която влиза в дома Ви създава една представа за дълбочина и по-големи размери на пространството.

Интериорните врати безспорно са бърз и рентабилен начин да промените жилището си напълно. Важно е единствено да ги разположите по подходящ начин, съобразявайки се с разположението на стаите и светлината, която прониква в дома Ви.

Как вътрешните врати разширяват интериора

Средна оценка: 5 от 2 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта