Какви са необходимите размери за монтаж на блиндирани врати?

Много от хората, разглеждайки предложенията в интернет, се чудят – новите модели блиндирани врати ще станат ли за моята врата? Какви са сегашните стандарти и размери за входни блиндирани врати?

Необходимият размер за монтаж на входни блиндирани врати, е между 86 и 107 сантиметра ширина и 197 до 206 сантиметра височина. На пазара можете да закупите готови модели, като най-използвания размер от българските потребители, е 90 см. Височина на 197 ширина. Последният размер подхожда, както на жилища от новото строителство, така и за входни врати на апартаменти в по-старите кооперации и познатите от социалистическите времена блокове.

Turski-vhodni-vrati-sklad-2014

Турски блиндирани врати, поддържани на склад в София – Борман Комерс

В наши дни можете да намерите разнообразие от блиндирани врати, които освен защита от взлом, ще ви предложат и устойчивост на всякакви температури, влага, земетресения и дори пожари. За да получите максимално топлоизолация и защита от силен шум, е нужен качествен монтаж съобразен с точните размери. Ето защо не монтирайте вратите сами, а потърсете съдействие от специалистите.

По стандарт построените след 2000-та година кооперации са с отвор между 100 и 105 сантиметра ширина, което автоматично ви позволява да монтирате по-широка блиндирана врата. Това добре, тъй като апартаментите от т.нар. ново строителство са с малки коридори и поради тази причина може да имате затруднения ако се опитате да вкарате ъглово канапе или друга мебел през тясното общо помещение.

При панелните постройки нещата са по-сложни, тъй като зидарския отвор е 87/197 сантиметра. Така поставени нещата спират възможността за монтаж на по-широка входна врата, като единствения вариант в такава ситуация е къртенето. Ясно е, че къртене на панелен зид е трудна работа, но в никакъв случай не е невъзможна. С малко повече старание и вложени сили от вашата страна, ще разширите отвора до желаните от вас размери.

Достатъчното пространство за блиндираните врати е добре особено при обзавеждане на жилището. На всеки е нужно да има достатъчно голям вход, през който да внася мебелировка, багажи и други важни неща за семейството ви. Именно поради тази причина Борман Комерс ви предоставя богат избор на входни врати в подходящите за вас размери.

Един от най-често срещаните проблеми с блиндирани врати при различните домакинства, е металната каса на отворите. При тях касата е направена от бетон, излята върху панелата и покрита с планка от желязо. Върху последното са заварени пантите на вратата. Вътрешният размер на касата в този случай е от 80 до 83 сантиметра, което е много малък отвор за монтиране на блиндирана врата от какъв и да е вид. Тук къртенето на бетона и изрязването на желязната планка са задължителни за монтирането на новата врата.

Обикновено големите фирми каквато е и нашата Борман Комерс правят предварителен оглед на обекта, за да ви насочат към входна блиндирана врата с подходящия размер. Другият вариант, е да бъдете много прецизни в измерването, така че да не допуснете грешка. Най-често поставянето на врати бива свързвано и с други услуги, като къртене и довършителни работи, както стана ясно от написаното по-горе в статията.

Въпреки всичко независимо от това, дали имате апартамент от новото строителство или се помещавате в стара панелна кооперация, вие ще имате възможността да поставите по-красива, здрава и сигурна блиндирана врата. Оставете монтажа на експертите, а другото ще си дойде на място както се казва.

В никакъв случай не забравяйте да обърнете внимание и на останалите фактори, като външен вид, цветова гама, дизайнерско отношение и прибавянето на различни защитни системи, като камери за видео наблюдение, устойчиви шпионки, сигнално охранителна техника и други видове сигнализационни системи. В случай, че потърсите блиндирани врати в София от фирма врати Борман Комерс, ще изберем подходящата като за вашия дом или офис външна врата.

Не залагайте на най-евтиното, а потърсете качеството, защото именно то има значение за вас и семейството ви. Надяваме се тази статия, да е била достатъчно изчерпателна за нуждите ви.

Какви са необходимите размери за монтаж на блиндирани врати?

Средна оценка: 5 от 2 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта