Каква блиндирана врата да изберем?

elitna vhodna vrata

Блиндирана врата клас Елит, монтирана на апартамент в СофияАко искате да си поставите блиндирана врата, тогава трябва да знаете някои важни подробности около нея, за да не се окаже, че ще ви пробутат врата, която няма да ви върши никаква работа или ще бъде калпава и несигурна.
На първо място трябва да прецените кое е по-важно за вас – сигурността или цената? В повечето случаи това е цената, а при блиндираните врати тя е в диапазона от 400 до 3000 лева. Естествено, най-скъпите врати са най-добре защитени и са най-качествени.
Няма абсолютна сигурност и никой не може да ви я гарантира на 100%. Вратите може да са изключително здрави, но винаги могат да бъдат отключени от професионалните крадци, оборудвани със скъпа и сложна техника. Ако искате да имате сигурност на сравнително нормална цена, тогава ще получите блиндирана врата, която ще ви предпази от средностатистическите крадци и ще забави максимално най-добрите. Такава врата струва в диапазона 900-1500 лева.
1. Заключващ механизъм. Вижте каква е бравата, какъв модел е и по какъв начин работи? Какви са нейните слаби места. По какъв начин са заздравени пантите на вратата и колко шипа има?
2. Дебелината. Колко е дебела вратата? Със сигурност не смятате, че една обикновена ламарина, ще успее да ви предпази. Дори и да сте с най-модерното заключване, ако вратата е паянтова и слаба, тя ще бъде разбита много лесно. Вижте дебелината на металния слой от двете страни. Важно е и с какво е запълнено празното пространство между тези слоеве.
3. Термоизолация. Ако изберете добра и качествена врата, която да е монтирана както трябва, от нея не би трябвало да духа и да има кондензация. Гуменото уплътнение трябва да е добро и да действа като шумоизолатор.
4. Ключове, вътрешно резе, шпионка. Това са допълнителни аксесоари към вратата, които се предлагат от някои производители. Шпионката е много важна, броя на ключовете също. Проверете и каква е цената за изкарване на нов ключ, в случай че се загуби. Вътрешното резе е предпочитано от много хора, защото им вдъхва допълнителна сигурност.
5. Покритие. На пазара повечето врати се предлагат с MDF покритие. То е добро и е съставено от дървесни стърготини. След като се лакират се получава един естествен външен изглед.
6. Дизайн. Повечето от хубавите днешни врати разполагат с много красив външен дизайн.
Надяваме се тази статия да ви е била полезна и вече да сте по-запознати с устройството на блиндираните врати. Така ще можете много по-лесно да се ориентирате и да направите своя избор. Ако имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас и да ни попитате.

Каква блиндирана врата да изберем?

Средна оценка: 5 от 2 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта