Входните врати – какво трябва да знаем за тяхВходната врата е много важна, защото от нея зависи сигурността на дома ви. Тя е решаваща за вашето удобство и защита, за това трябва да подходите внимателно, когато я избирате. Към основните качества като сигурност и комфорт, трябва да се прибавят звуко и топлоизолацията. Вътрешната страна на вратата може да е такава, която да отговаря на цялостния интериор в жилището.

vrata-masiv-oberliht

Масивна входна врата с оберлихт, надстройки, за клиент в Драгалевци, София

Първоначално закупуването на входната врата изглежда лесно, но не е точно така. Само тези, които вече са се сблъсквали с този проблем, знаят колко е трудно да се направи правилен избор. В магазините ще получите съвет от продавачите, който ще бъде компетентен. По този начин ще си спестите много време и ще разберете кои врати са по-добри и защо.
В тази статия ще видите кои са най-често задаваните въпроси от клиентите. Подобна информация ще ви помогне много да се ориентирате по-лесно в света на входните врати.
PVC входни врати?
Когато вратите се правят от PVC дограма, тяхната каса е много по-дебела, отколкото тази на прозорците. Металът също е по-дебел. Тяхната сигурност е голяма, защото позволяват да има много точки на заключване. Предлагат се в разнообразен външен вид, като могат да са с PVC, стъклени или алуминиеви панели. Формите и цветовете на тези панели се определят според вашия вкус.
Каква е разликата между стоманените и железните врати?
Най-популярни са входните врати от желязо, но те започват да губят постепенно своите позиции. Тяхната надеждност не е толкова голяма, както повечето хора си мислят. Освен това, видът им е отблъскващ и не е никак естетичен.
Металните врати са изработени по по-сложни технологии. Техния състав ги прави много по-здрави от железните. Стоманените врати са лидер в сигурността, защото имат много по-дълъг живот, повече предимства и по-висока износоустойчивост. Това е причината цената на тези врати да е по-висока отколкото тази на железните.
Колко дебела трябва да бъде входната врата?
Дебелината е много важна, защото от нея зависи здравината и надеждността. Колкото по-дебела е, толкова по-трудно може да се разбие. Ако вратата се монтира в магазин или друго място, където ще се натоварва много, тогава е добре тя да бъде по-дебела.
По какъв начин да разберем дали една врата е с лошо качество?
Не търсете само най-евтиното! Вижте как вървят цените в различните магазини и доставчици. Ако забележите съмнително евтини врати, това говори за лошо качество. Няма как една наистина добра и надеждна врата да бъде прекалено евтина. За да се произведат тези врати се използва скъпа технология, а евтините врати се правят от обикновени заварени ламарини. За това и цените им са по-ниски.

Входните врати – какво трябва да знаем за тях

Средна оценка: 5 от 3 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта