Заключващи системи за входни врати

При избора на външна врата водещо значение има нивото на сигурност, което тя осигурява. По тази причина най-голямо е търсенето сред т.нар. блиндирани врати (буквално – бронирани), които на практика са непробиваеми поради специфичната си структура и материалите, от които са изработени. Но надеждността на една входна врата зависи не само от устройството й, но и от заключващите механизми, с които тя е оборудвана.
brava za vrataПреди масово се прилагаше системата с две врати, всяка от които с по няколко ключалки, райбери и резета. За щастие, съвременните технологии позволяват производството на врати с много по-голяма здравина, чийто заключващи механизми са значително по-лесни за използване и същевременно предлагат много по-високо ниво на защита. Една-единствена входна врата с две ключалки, че дори и само с една, е в състояние да защити дома или офиса Ви много по-добре, отколкото дузина врати с по пет ключа всяка.
Модерните заключващи системи грубо се разделят в две групи – централни и независими, като степента на сигурност е приблизително еднаква. Централните системи са аналогични на тези при автомобилите – има само една ключалка, която управлява многоточков заключващ механизъм. Шиповете са разположени от всички страни на крилото, така че с едно превъртане на ключа то се свързва с касата на няколко различни места. Пример за такава система е 13-точковата Euro Cylinder, с каквато са оборудвани голяма част от входните врати на Борман Комерс. На място в търговските обекти на фирмата можете да се запознаете подробно с механизма й на действие.
Вратите с независими заключващи системи имат по две секретни ключалки, всяка от които управлява няколкоточков заключващ механизъм в различна част на вратата . От страната на дръжката това обикновено са три групи шипове (горе, в средата и долу), а от страната на пантите – 6 шипа, разположени поединично или в групи по два или три. Патроните на тези ключалки имат специална бронировка с вдлъбнати капачки, които не позволяват разпробиване с никакви инструменти. Представител на този вид заключващи системи са механизмите DAF-MONOBLOCK, които се използват при производството на блиндирани врати от турската фирма STAR CELIK KAPI. Te също могат да Ви бъдат демонстрирани в магазините на Борман Комерс, където консултантите на фирмата с удоволствие ще отговорят на всички Ваши въпроси.

Заключващи системи за входни врати

Средна оценка: 5 от 2 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта