Тестове за издръжливост на блиндираните врати

Най-важното качество за една входна врата е сигурността, която тя осигурява за жилището и неговите обитатели. Съвременните производители постоянно търсят нови начини за повишаване нивото на защита и в резултат на пазара се появиха блиндираните врати и многоточковите заключващи системи. Преди да бъде пусната в серийно производство, всяка от тези врати е подлагана на множество тестове, с които да се провери нейната надеждност. Най-показателните от тях са тестът с пряк удар и тестът с тегловно натоварване. При тези изпитания вратите се подлагат на мнокоратно по-тежки условия от тези, които могат да възникнат в реална ситуация.

Както подсказва самото му име, тестът с пряк удар се състои в това няколкочленен екип от здрави и силни мъже да нанася удари върху вратата по различни начини – последователно с чукове, щанги и масивен железен прът, наподобяващ таран. За да се приеме, че вратата има достатъчно ниво на издръжливост, тя трабва да запази целостта си след минимум 100 удара с чук и 40 удара с таран, а щангата не трябва да предизвика повече от 1см. изкривяване в коя да е страна на вратата (откъм дръжката или откъм пантите). За сравнение, резултатите от подобни тестове при некачествени блиндирани врати, които външно изглеждат здрави и надеждни, са следните: целостта на вратата се нарушава след по-малко от 20 удара с чук, а при два удара с таран крилото се отделя от касата.

При тестът с тегловно натоварване върху крилото на вратата последователно се прилагат сили на натиск в една точка и сили на натиск с равномерно разпределение. При първия опит се търси издръжливост от мин.300кг. във всяка точка на натоварване, а при втория – мин. 1500кг. разпределено тегло. След тези интервенции повърхността на вратата не трябва да има изкривявания с отклонение по-голямо от 0.5см.

Тези и много други тестове гарантират надеждността на качествените блиндирани врати. Винаги можете да потърсите съвет от консултантите на фирма Борман Комерс коя е най-подходящата врата за Вашия дом или офис, така че да се чувствате сигурни и спокойни за семейството и бизнеса си.

Тестове за издръжливост на блиндираните врати

Средна оценка: 5 от 3 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта