Блиндирани врати за 650 лева

vhodni vrati

Качествени входни врати от Турция. Мостри в магазин в София.Блиндираните врати за около 650 лева са способни да допринесат за голямо спокойствие.
Българите се решават да си поставят по-добра и здрава врата, едва след като са били обрани. Много по-правилно е за тези неща да се мисли, преди да е прекалено късно. Парите не са малко и много хора се притесняват от цената, за това я отлагат години наред. Въпреки това, тази цена е много малка, в сравнение с това което се губи при един обир.
На пазара се продават много различни блиндирани врати, които са качествени и надеждни. Те са здрави и са способни да спрат дори и най-оптимистичните крадци. Здравата врата не е достатъчна сама по себе си. Тя трябва да е оборудвана с добра брава, иначе няма да е способна да осигури нужната защита. Добрите ключалки не са евтини и преди да се монтират трябва да се огледат внимателно.
Когато се купува брава, трябва да се види дали е устойчива срещу взлом, дали може лесно да бъде отключена с шперц или чрез пробиване. Трябва да се направи подробна проверка, а не да се слушат само хвалбите от продавачите, чиято цел е да продадат стоката си.
Някои модели са с вградена камера, електронна блокировка на ключалките, вграден ограничител на отварянето, блокираща брава и др. Ограничителят на отваряне представлява верига, която не е много удачно решение. Най-добрият модел врата е със система “Борман АнтиВзлом”, която представлява касова брава, направена с ключове с променливи константи и полупластини. Тя е абсолютно недосегаема за всички шперцове, които използват апашите. Тези врати започват с цени от 715 лева, а вратите “АнтиВзлом” и “ВзломПерфект” стигат до 1290 лева. Монтажът им е около 80 – 120 лева.
Продават се брави с гаранция от 5 години от шведската фирма ASSA. При тях цилиндъра на бравата е направен с такава конструкция, че е невъзможно да бъде отключена с шперц. Профилът на ключа е изработен с лазер и е много сложен, а цилиндъра на бравата е с поне 7 щифта. Чрез проходни винтове, минаващи през вратата, се закрепват цилиндрите помежду си. В крайна сметка, не е възможно да се проникне през тази врата.
Трябва да се обърне внимание и на заготовката на ключовете – доколко добре е защитена тя. Ако са лесни, всеки би могъл да си извади такива. В тези случаи блиндираната врата става безсмислена, както и взломът.
При блиндираните врати „Старчелик” например, се използват много добри заключващи системи, които са на италианската компания “Mottura”.
Моделите входни врати с тази марка са много здрави, касата и крилото са изключително надеждни, а пантите са специални и с вградени лагери. Размерите на винкелите са 80/80/8, което на практика прави разпъването на вратата с лост или „меча лапа” невъзможно. “Forte” е модел, който е с 20 точкова система за заключване. Това означава, че заключването става двустранно за пантата на 20 места. Едно такова заключване би отказало всички крадци.

Блиндирани врати за 650 лева

Средна оценка: 5 от 2 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта