Какви видове интериорни врати познаваме

Интериорните врати биват различни видове, които са свързани основно с разположението им. Главните категории са две, а именно външни и вътрешни. Външните интериорни врати трябва да бъдат изработени от здрав материал, който ще противодейства на опитите за взлом. Външната им визия обикновено се слива с външния интериор във входовете на жилищен блок или природата пред къщата ви.
Що се касае до вътрешните врати, те разделят дома или офиса на няколко части и основната им роля е да се слеят с дизайна отвътре. Разбира се, якостта при тях също е от значение, както и елементи като звуко и топлоизолация. Съвременните варианти предлагат уникални визуални качества плюс уют за собствениците.

цени на врати на склад

Цените на полските интериорни врати, които се поддържат на склад в София.

Нека обърнем още малко внимание на вътрешните интериорни врати, които също биват няколко вида. Делението се касае до начина им на отваряне, който не се ограничава с дясно и ляво, а може да бъде най-разнообразен. Днес познаваме сгъваеми врати, въртящи се, плъзгащи и летящи, всички те ви дават максимален комфорт спрямо изискванията ви.
Ако да речем, че искате плъзгащи се врати, то трябва да освободите повече пространство към стените. Те пестят място, защото не се отварят навън и навътре, ала монтажът им струва повече, отколкото на обикновената врата.
Сгъваемите врати също крият своята сложност на инсталация, но и те икономисват пространство в апартамента, къщата или офиса. Те се предвижват по специални релси закрепени на тавана и стената. При тях е възможно присъствието на два броя и повече крила. Чудесен вариант са за притежателите на домашни любимци, детски стаи, спални помещения.
Входовете на обществените сгради и институции пък използват въртящите се врати. Последните позволяват преминаването на голям брой хора, без какви да е проблеми. А когато говорим за летящи врати, пък дори и да са от стъкло, те могат да са с дясно и ляво отваряне според конкретния тип.
Стандартните размери на упоменатите интериорни врати са от шестстотин до деветстотин милиметра и до две хиляди и сто милиметра височина. Според конкретната държава размерът може да варира, така че не се учудвайте. За България например има стандарт на височина и той е две хиляди милиметра.
Изработката на интериорна врата може да бъде от различен материал, като най-често се прави от PVC, дърво, стомана и други. По-важното в случая е да пасне по прекрасен начин на помещенията ви, за да останете напълно доволни от крайния резултат.
Не пропускайте подробна консултация относно избора на врата при Борман Комерс. Софийската фирма се доказа с оригиналните си продукти и решения за дома и работното място, а сега е ваш ред да я посетите.

Какви видове интериорни врати познаваме

Средна оценка: 5 от 1 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта