Цена на интериорната врата какво я определя


Какво определя цената на интериорната врата

Пазарът на строителни и довършителни материали предлага богата гама от интериорни врати на различни цени. Изборът на врата за вътрешно помещение не е лесна задача. Интериорните врати са престанали отдавна да изпълняват ролята единствено на свръзка между отделните помещения. Те са елемент от вътрешния дизайн и интериор. Интериорната врата може да бъде изработена от дървесина, алуминий или стъкло. В зависимост от материала, цената на интериорните врати варира в различни диапазони.


Дървените врати са едни от най – евтините. Те са подходящи за сухи помещения. Дървото не е материал, които ще предпази банята ви от влага. Макар отрицателните качества на дървесината да надделяват не може да се отрече, че дървената врата може да бъде пребоядисвана в зависимост от обновяването на помещението. Артистите по душа предпочитат дървени врати с издълбани елементи. Цената на интериорна врата от този материал зависи от вида на дървото и допълнителните елементи.

Алуминиевите врати са по–предпочитани за офисите и държавните помещения. За интериорните врати, алуминият е с непрекъснат термомост. Вратите, които са изработени от този материал не дават простор на въображението, но се характеризират с добра топло- и шумоизолация.

В последните няколко години стъклото се наложи като материал в изработката на интериорни врати. Цената на една стъклена врата е може би двойно или тройно по – висока от тази на дървената. Това спира повечето хора от покупка на скъпото стъкло. Но стъклените интериорни врати притежават безброй преимущества. Те издържат на влага и топлина. Стъклото е идеално за вашата баня. Интериорните стъклени врати могат да бъдат украсени с причудливи форми по желание на купувача. Разнообразието е голямо. Стъклото се вписва отлично в помещенията на дома и придава уют. Цената, която се поставя е напълно оправдана.

Когато избирате интериорни врати обърнете внимание на материала, от който са изработени. Цената е показател за тяхното качество.


Цена на интериорната врата какво я определя

Средна оценка: 5 от 2 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта