Трудно ли е да се изберат интериорни врати?


Масивна врата за портал

Врата портална от масив, в съчетание с мебели аристократичен тип

Ако сте решили да подмените старите си интериорни врати или да поставите нови, имате много голям избор. Тук ще научите повече за някои от тях.
Видовете вътрешни врати са много и се различават не само според цената си, а и според стила им, материала на изработка, марката, дали са с панели или плоски и т.н. Ако смятате, че няма да се справите сами с монтажа, трябва да предвидите и разходите за монтаж от професионалисти, докато ги избирате.Големият избор от променливи прави възможностите за нова врата много големи, за това няма как да не успеете да намерите подходяща за вас.
Материали, използвани за интериорните врати:
На пазара има много повече различни стилове интериорни, отколкото входни врати, защото те са насочени по-скоро към интериора и различните помещения в жилището, отколкото към външната среда. Стъклото например е много добър материал и от него могат да се изработят интериорни врати за места, където не се изисква толкова голяма сигурност. Елегантните стъклени врати не са много скъпи. Най-популярният материал без съмнение е дървото, защото създава усещане за спокойствие и уют. От него също могат да се направят стабилни и качествени врати на достъпни цени. Някои пък предпочитат врати от ПВЦ, които също намират голямо приложение.
Какви видове интериорни врати има?
Повечето интериорни врати са на панти, но могат да се използват и други видове, като сгъваеми, плъзгащи или друг тип, в зависимост от нуждите и свободното пространство. Плъзгащите изискват повече свободно място около стените, но изглеждат много добре външно. При сгъваемите няма необходимост от толкова място, но когато са сгънати настрани, част от тях винаги остава видима. И двата вида врати могат да увеличат пространството в стаята, за това са подходящи, независимо коя ще изберете.


Трудно ли е да се изберат интериорни врати?

Средна оценка: 5 от 3 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта