Седнете на тревата


Красиви мебели от трева. Създайте уникални мебели от трева за вашата градина. Ако обичате да седите направо на тревата, било на пикник сред природата или в собствената си градина, то тези мебели, покрити с чимове са точно за вас.
Най-интересното е,че поддръжката на тези зелени мебели се състои в напояване и косене. Основен недостатък, с който не сме привикнали е,че не можем да разместваме местоположението им,затова трябва внимателно да изберем,къде да ги посадим.

мебели от трева

Уникални зелени мебели от храсти и трева

 Това изкуство се появява още през шейсетте години на миналия век. Основната концепция на Land Art е, че творбите са навън, сред природата и са достъпни за всеки. Използват се само на естествени материали, като камък, дърво, вода, почва, трева, листа и др.Най-известните творби са Спиралният вълнолом, 7000 дъба, Ритмите на живота. Един от известните автори в Land Art са българинът Христо Явашев,известен като Кристо и съпругата му Жан-Клод.Техни са проектите „Опакованият Райхстаг“ в Берлин, „Чадърите“ в Япония и Калифорния,„Портите“ в Ню Йорк…
Ето как сами можете да си направите зелено канапе.

 

Пригответе си следните материали:

– около 4 м3 пръст (за канапе с размери 240 x 120 x 120 см.);
– 3 торби с обогатена почва от цветарски магазин;
– 5 листа OSB с размери 120 x 240 см.;
– 30-тина дъски с ориентировъчен размер 2.5x8x120 см.;
– 6 кв.м. чимове;
– 3 кв.м. оградна мрежа;
– пирончета с дължина 4 см;
Нанесете размерите на канапето на земята,като го очертаете с пръчка или друг остър предмет.Почистете и подравнете мястото.След това забийте в земята дървените колове.
Подгответе заострени от единият край дъски. Забийте ги на около 30 см.дълбочина по очертанията. Монтирайте OSB плоскостите,като с пирони ги заковете за забитите в земята дъски.С помощта на лопата запълнете изградената форма с пръст,като на всеки слой от около 30см. поливайте с малко вода и трамбовайте. Пръстта трябва да слегне добре.След като формата е запълнена с пръст,оставете да преседи така едно денонощие.На другият ден демонтирайте платната OSB,заедно с забитите в земята дъски,които укрепваха формата.
Загладете недостатъците,поръсете цялото канапе с малко тор и накрая полейте с малко вода.
Укрепете подлакътниците и облегалката с предварително подготвената оградна мрежа.Дойде време да положите чимовете.Натискайте краищата им добре,за да се получава гладка повърхност там,където крайщата им се припокриват.Размествайте парчетата в редовете,така че краищата им да не образуват една линия. На местата където има опасност чимовете да паднат,застопорете с клечки.
Дойде време за редовно,но не прекалено поливане.Вече може да премахнете клечките,които сте използвали за фиксация. Подрязвайте тревата,когато сметнете за необходимо.


Седнете на тревата

Средна оценка: 5 от 1 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта