Чувство за простор в дома с плъзгащи врати

Плъзгащите врати придават един специфичен чар в интериора на всеки дом като допринасят за стила и уютa му. Този тип врати създават усещането за просторност в дома. Те могат да бъдат различни по форма и вид, по цвят и дизайнерски стил. Различават се също и от избора им на материали за изработка.

врата от стъкло с плъзгащ механизъмПлъзгащите врати се изработват от всеки материал, подходящ за направата на интериорни врати. Те могат да бъдат остъклени в различна форма. Съществуват два начина за изработка: с обличаща каса или без такава. При първия вариант се изработват като интериорните врати и пред нея се монтира плъзгащото крило. По втория начин се изработва само плъзгащо крило, което покрива отвора за преминаване, а самият той трябва да бъде оформен предварително и завършен. При вариант с обличаща каса на външен вид вратата прилича на останалите интериорни врати. Ако вратата е изработена без обличаща каса има по-изчистен вид и би се харесала повече на хора, които търсят минималистичния стил в интериорния дизайн. Стъклото, което влиза в направата им, бива два вида: обикновено или закалено.
Плъзгащите врати следват различните направления в интериорния дизайн като в днешно време могат да се видят от много елегантни и класически дизайнерски решения до изключително нестандартни такива. Някои фирми предлагат изработка на плъзгащи интериорни врати по желание на клиента за форма, размер, дизайн, цвят. Остъклените плъзгащи врати биват както с прозрачно стъкло, така и с матирано или полуматирано, което от своя страна може да бъде цветно, с различни геометрични фигурки или флорални елементи. В последните години дори се правят различни рисунки и репродукции на известни картини върху стъклата, които допринасят за повече хармония и уют в дома. Модерните технологии са достатъчно напреднали, така че да е възможно да се променя цвета на интериорните врати така, че да се получи хармония с основния цвят на мебелите. По последни модни тенденции в интериора се препоръчва избор на двустранни интериорни врати, които погледнати от различна страна имат различно декоративно покритие, което да отговаря напълно на стила на жилището отвътре.
И накрая една много важна част, която не бива да се подценява ни най-малко при поставяне на такава красива врата, която се предполага да стои доста време, а именно да бъде направен качествено монтажът. Затова си има професионалисти като фирма Borman

Чувство за простор в дома с плъзгащи врати

Средна оценка: 5 от 2 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта