Кое определя цената на входната врата


Кое определя цената на входна врата?

Входна врата на всеки дом или учреждение е преграда за натрапници и именно точно заради това при нейния избор не бива да се обръща внимание на цената. Всъщност не точно, че не трябва да се обръща внимание на цената на входната врата, но все пак трябва да се предпазваме от закупуване на прекалено евтини входни врати – има защо да са евтини.


хора разглеждат каталог с цени на врати

Разглеждането на цените на вратите понякога може да бъде и приятно

На пазара се предлагат врати на различни цени. Често пъти клиентите са объркани в своя избор или се доверяват на евтините предложения. Когато избирате входна врата обърнете внимание на материала, от който е изработена. В близкото минало, традиционните шперплатови врати красяха входа на всеки панелен апартамент. Цената им беше ниска и атрактивна. Но с времето, те се доказаха като недостатъчно сигурни срещу набезите на крадци. Блиндираните врати изместиха така наречените шперплатови. В първите години, те поддържаха сравнително високи цени на пазара. Но с течение на времето, стоманата ги измести. Стоманените врати се доказаха като идеалните входни врати срещу неканени гости. Какво определя цената на нашата входна врата? Както вече отбелязахме, това е материалът за изработката. Колкото по – здрав е той, толкова по – висока е цената на входната врата. Това правило просто няма как да бъде избегнато от производителите или от търговците – хартията е на една цена (дори и във вид на пресован МДФ, а чистите стоманени или алуминиеви листове – на друга цена). От значение е дебелината на вратата и по-точно на крилото. Входните врати се характеризират с по – голяма плътност от интериорните. Логично е, че тяхната цена ще бъде по – висока. Не малка роля има и съответно пълнежа на вратата – нормално е, примерно крило с дебелина 7 см да има повече пълнеж от крило с дебелина 4 см. За да бъде напълно функционална, входната врата трябва да притежава добър заключващ механизъм. При заводите производители, задължението е да има поне 2 различни по типажи заключващи механизми. Те също влияят върху цената, които ще заплатите. Някои врати са снабдени с двойни или тройни механизми. Последните модели се отличават със заключващ механизъм, който може да бъде прекодиран. Сигурността е най – важното. Не на последно място (но всъщност не толкова важно в ценообразуването) трябва да споменем дали закупувате вратата с вграден звънец или не. Някои производители предлагат на своите клиенти входни врати с вградени звънци. Те са съобразени както по цвят, така и по размер на вратата.

Цената на входната врата не бива да ви стряска. На фона на ширещата се престъпност добре защитеното жилище не е лукс, а необходимост.


Кое определя цената на входната врата

Средна оценка: 5 от 1 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта