Как да премахнем неприятните миризми в дома си?Тук ще поговорим как да използваме рационално природните ароматизатори. Освен, че излизат по-евтино, те са в пъти по-полезни за здравето от предлаганите на пазара химически създадени такива. Ето и някои свежи идеи:
От най-обикновено парче дървесна кора (с по-големи размери)и няколко вида билки плюс малко фантазия,можете да създадете ароматизатор с уникален дизайн и аромат.Намажете кората с лепило,поръсете отгоре малко борови иглички и добавете цветовете на мащерка,риган,лавандула и мента-вече имате красива мини-билкова градинка със много приятен аромат.Само не забравяйте,че най-подходящият момент за събиране на билки е лятото.Може да правите и други комбинаций с любими ваши аромати,или да замените билките със изсушени цветя.
За спалнята подходящ вариант е ободряващата миризма на лимон или друг цитрус.Вземете един портокал(лимон,грейпфрут) и пробийте малки дупчици по него.В дупчиците поставете клончета мащерка,карамфил,лавандула,ванилия или каквото ви хрумне.Вземете една хартиена торбичка,поставете готовият ароматизатор в нея и посипете с оризова пудра.Съхранявайте в този вид на топло и тъмно място три седмици преди употреба.
А знаете ли колко лесно хладилникът ви ще заухае приятно?Поставете в ъглите топчета памук,напоени с ванилия или друг любим аромат и сами се убедете в резултата.Също така може да използвате и утайка от кафе.
За почистване на микровълновата използвайте смес от 2 чаени чаши вода и 3 супени лъжици лимонов сок.След употреба на уреда,изтрийте стените му със сместа и се отървете от тежката неприятна остатъчна миризма на готвено.


ароматизатори от нарязани плодове

Природни ароматизатори от нарязани плодове

Ето идея как да освежите въздуха в кухнята-сложете във фурната портокалови кори или един цял лимон и печете на около 300 градуса 10-15 мин.След това оставете вратата на фурната отворена и се насладете на разнасящото се ухание.
След като сте използвали котлона,може да се възползвате от нагорещената плоча по доста интересен начин.Сложете в метална съдинка канела,карамфил,ванилия и три супени лъжици оцет или лимонов сок.Добавете една чаена чаша вода и поставете купичката върху котлона.
След броени минути ще усетите приятната миризма из целият ви дом.
Ето и два начина да „изхвърлите“ от дома си ужасната миризма на цигарен дим.Поставете на две-три места (в зависимост от големината на стаята)купички с оцет.Ако не ви допада миризмата му,го заменете с котешка тоалетна.В купичката с гранулите може да забодете сухи цветя,за да изглежда като декорация в стаята.Оцетът и гранулите от тоалетната абсорбират идеално миризмата и са идеален вариант за студените дни,когато е невъзможно честото проветряване на помещенията.
Запознахме ви с няколко примерни варианта как да използвате природата в дома си. Има още хиляди такива,всеки от нас може да направи своя уникален ароматизатор с малко материали и въображение.


Как да премахнем неприятните миризми в дома си?

Средна оценка: 5 от 2 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта