Интериорни врати – избираме ли правилно вратите си


Интериорни врати – избираме ли правилно вратите си

Интериорни врати са много важен елемент в жилището ни и тъкмо затова трябва да отделим повече време и средства при избора им. Добре е да помислим каква интериорна врата би подхождала най-много на дома ни, преди да вземем окончателно решение за поставянето им. Магазините предлагат голямо разнообразие от вътрешни врати от различни материали, с различни размери, дизайн и механизми на отваряне и затваряне, предлагат се и изключително много видове и качества на покритие на вратите. Точно това са едни от основните технически и естетически характеристики, върху които трябва да се спрете при избора на интериорна врата. Чрез закупуването на най-подходящата врата за вашия дом, можете да промените изцяло облика на дома си, да му придадете своя стил и да внесете неповторима атмосфера.


Вътрешна врата в отворен вид

Изключително качество вътрешна врата на Classen

Едни от най-предпочитаните модели интериорни врати са тези, изработени от стъкло и дърво. Стилното матирано стъкло създава приятно усещане, а дървото внася уют в дома. Ако стъклото на самото крило е закалено – сигурността дава и спокойствие.
Цветът на вътрешната врата трябва да бъде съобразен с интериора на цялото жилище, за да се вписва добре и да не се откроява силно. Това всъщност е фактор, на който хората в последно време вече отдават доста голямо значение. Новите модели интериорни врати силно наподобяват архитектурните решения от древността, но същевременно са изработени от много качествен и здрав материал и носят новаторски дух. Основните материали, използвани за интериорните врати днес са дърво, стъкло, ПВЦ или МДФ. Но много фирми работят и с материали по желание на клиента, като естествено това оскъпява вратата. Най-разпространени са интериорни врати от МДФ.
Другият основен фактор, който играе решаваща роля при избора на интериорна врата, е типът на отваряне и затваряне. Напоследък все повече хора се осмеляват да заложат на по-оригинален тип интериорни врати. Такива са сгъваемите врати и плъзгащите се врати. Те са много функционални и голямото им предимство е, че заемат малко място. Интересен вариант са и двукрилните врати, които са подходящо решение за портали и по-големи помещения. При избирането на вътрешна врата трябва да помислите и за добрата звуко и топлоизолация. Повечето врати се произвеждат с фалцови крила, които осигуряват доброто изолиране. Задължително обърнете внимание и на касата на вратата – тя трябва да има добро профилирано гумено уплътнение.


Интериорни врати – избираме ли правилно вратите си

Средна оценка: 5 от 3 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта