Интериорните врати и техния дизайн

interiorni vrati ceni

Различни модели интериорни врати – различни цени за тяхЖилищата в днешно време са модерни и съвременни, за това и интериорните врати трябва да бъдат в крак с модата. Хората искат да създадат в жилището си модерен интериор, който да бъде съчетан по много добър начин с цялата мебелировка. Това ги кара да търсят какви ли не модели в интернет, каталози и списания. Ако се избира интериорна врата по каталог, тогава много лесно може да се прецени какъв цвят ще подхожда на обзавеждането.
Днешните интериорни врати се изработват със съвременни технологии, които позволяват да се използват нетрадиционни материали. Техните детайли се оформят изключително прецизно, някои от творенията дори приличат на произведения на изкуството. Такъв ефект може да се постигне, като се добави рисунък върху покритието на самата врата, както и ако се поставят гравирани и рисувани стъклени елементи.
Трябва да сте наясно, че невинаги можете да намерите точно това, което търсите, в някой каталог. Тогава ще се наложи да направите индивидуална поръчка на врата по ваш собствен проект. Тези врати могат да са каквито пожелаете. Формата им може да е нестандартна, а правите ъгли да са заменени със скосени участъци, да са с различни форми, арки и т.н. Всичко може да се определи от мястото за монтаж. Не само формите са важни. Добре е да се помисли и за покритието. В момента се предлагат толкова много възможности, че всеки може да избере какъвто цвят и материал пожелае. Върху вратите могат да бъдат добавени шарки и орнаменти, които да са направени ръчно или машинно.
Когато един клиент иска по-нестандартна интериорна врата, от него се иска само да знае каква да е тя. След като се определи визията, като цвят, форма и декорация, вратите се монтират и изработват на определени за тази цел места. Най-трудната част за клиента е определянето на самия модел. Повечето хора искат нещо нестандартно и различно, но не винаги са наясно, какво точно. Точно в тези ситуации се притичват на помощ дизайнерите от фирмата, които могат да вземат най-доброто решение. По този начин ще се избегне опасността, интериорните врати да не си пасват с останалото обзавеждане в жилището.
Повечето от хората избират интериорни врати с един цвят, защото в жилището им има достатъчно шарки, украси и цветове. Това правило не важи за офисите и обществените сгради, в които интериора е едноцветен почти винаги. В тези случаи са много подходящи вратите с рисувано или гравирано стъкло, както и тези с орнаменти. Това важи както за барове и ресторанти, така и за центрове за красота. В такива обекти се набляга най-вече на визията и техните собственици не искат нито един елемент от тях да бъде семпъл и обикновен. Освен уникалните врати, собствениците на подобни обекти искат те да бъдат и с добра шумоизолация и топлоизолация. Санитарните органи пък имат допълнителни изисквания към вратите, като пожароустойчивост. Всички тези неща трябва да бъдат изпълнени и съчетани заедно в една врата.
Може би изглежда сложно, но да се изпълни това, няма абсолютно никакъв проблем. Вратите, които се изработват по поръчка имат и много допълнителни полезни функции, освен това, че визията им е красива. Ако се поръчат висококачествени интериорни врати, те ще имат много допълнителни свойства.

Интериорните врати и техния дизайн

Средна оценка: 5 от 2 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта