Изработка на врати – качество и цена на различните материали


Качество и цена на различните материали за изработка на врати

 

При избора на врати хората се ръководят от фактори като материал за тяхната изработка, в какво помещение ще се монтират и не на последно място цена на вратите. Функцията на всяка врата е да осъществява връзка между отделните помещения. Материалите, които се препоръчват за изработката на интериорни врати са различни по качество и цена от тези, които служат за изработка на входни врати. Оказва се, че в повечето случаи, хората се интересуват от това колко ще заплатят, а не от качеството. Пренебрегва се фактът, че вратата, която е изработена от подходящ и качествен материал ще изплати парите, които са дадени за нея чрез своето дълго съществуване. Каква е разликата в материалите ?


Дървесината е материал, който се използваше основно в далечното минало. Най – голямото и предимство е здравината. Но наред с предимства, дървесината се характеризира със слаба плътност, пукнатини, разклонения и смолисти канали. Дървените врати не са подходящи за бани и други влажни места. Влагата унищожава дървесината. Вратите от този материал са врати с най – ниски цени на пазара. Алуминият навлезе широко в изработката на врати. Материалът се характеризира с висока топлопроводимост. Производителите са разработили два профила за врати в зависимост от тяхното приложение. В единия случай, вратите са с прекъснат термомост, а в другия – без прекъснат. Когато вратата е външна, тя е с прекъснат термомост. Целта е да се избегне пренос на топлина от вътрешни помещения навън. Ако вратата е вътрешна, то термомостът е непрекъснат. Топлопроводимостта е висока. Цените на алуминия паднаха поради навлязлото в изработката на интериорни елементи, стъкло. Стъклените врати се очертават като вратите на бъдещето. Стъклото е подходящ материал за врати за баня и влажни помещения. Макар цената на този вид врати да е висока, тя се изплаща с дългия живот и здравина на стъклото. Материалът се характеризира като добър изолатор на влага.
Когато избирате врата за своя дом или офис не избирайте според цената. Доброто качество не може да бъде купено с малко пари.


Изработка на врати – качество и цена на различните материали Средна оценка: 5.00/5 от 2 гласа

About general contractor
knee pain
hd projector
partial knee replacement
best wireless speakers
drug addiction
construction company
outpatient drug treatment
the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.