Изработка на врати – качество и цена на различните материали


Качество и цена на различните материали за изработка на врати

 

При избора на врати хората се ръководят от фактори като материал за тяхната изработка, в какво помещение ще се монтират и не на последно място цена на вратите. Функцията на всяка врата е да осъществява връзка между отделните помещения. Материалите, които се препоръчват за изработката на интериорни врати са различни по качество и цена от тези, които служат за изработка на входни врати. Оказва се, че в повечето случаи, хората се интересуват от това колко ще заплатят, а не от качеството. Пренебрегва се фактът, че вратата, която е изработена от подходящ и качествен материал ще изплати парите, които са дадени за нея чрез своето дълго съществуване. Каква е разликата в материалите ?


Дървесината е материал, който се използваше основно в далечното минало. Най – голямото и предимство е здравината. Но наред с предимства, дървесината се характеризира със слаба плътност, пукнатини, разклонения и смолисти канали. Дървените врати не са подходящи за бани и други влажни места. Влагата унищожава дървесината. Вратите от този материал са врати с най – ниски цени на пазара. Алуминият навлезе широко в изработката на врати. Материалът се характеризира с висока топлопроводимост. Производителите са разработили два профила за врати в зависимост от тяхното приложение. В единия случай, вратите са с прекъснат термомост, а в другия – без прекъснат. Когато вратата е външна, тя е с прекъснат термомост. Целта е да се избегне пренос на топлина от вътрешни помещения навън. Ако вратата е вътрешна, то термомостът е непрекъснат. Топлопроводимостта е висока. Цените на алуминия паднаха поради навлязлото в изработката на интериорни елементи, стъкло. Стъклените врати се очертават като вратите на бъдещето. Стъклото е подходящ материал за врати за баня и влажни помещения. Макар цената на този вид врати да е висока, тя се изплаща с дългия живот и здравина на стъклото. Материалът се характеризира като добър изолатор на влага.
Когато избирате врата за своя дом или офис не избирайте според цената. Доброто качество не може да бъде купено с малко пари.


Изработка на врати – качество и цена на различните материали

Средна оценка: 5 от 2 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта