Няколко съвета за блиндираните врати и тяхната основна функция – защита на дома


входна блиндирана врата

Блиндирана входна врата, покрита с масивно дърво и с надстройки

Ако се нуждаете от входна врата, която да използвате за своя бизнес или дом и същевременно да изпълнява защитна функция, а не да служи само за влизане или излизане, помислете за блиндирана врата.
Една такава врата, ще направи жилището ви много по-сигурно и безопасно. Тя ще послужи като щит, поставен между крадците и дома ви. Ако вече сте решили, че искате по-голяма сигурност, избора ви нататък става по-лесен, защото знаете към какво да се насочите.Блиндираните врати имат няколко характеристики, на които е добре да се обърне внимание:
• Здравина
Доказано е, че блиндираните врати са много здрави и могат да издържат на много и различни техники за взлом и кражба. Крадците не чупят само прозорци, а влизат през вратите. Според последни данни, около 80% от тях проникват в жилището именно от там. Много е важно вратата да е здрава и да не може да бъде отворена със сила. По-качествените блиндирани врати имат указания и от тях се вижда на какви инструменти са устойчиви и по какъв начин крадците не могат да ги преодолеят.
• Естетика
Не е за подценяване и фактът, че освен подсилена, вратата трябва да изглежда добре, защото все пак служи за вход към дома ви. Тя може да се отличава от всичко останало и да изпъква, или да бъде като част от интериора, да се слива с него. Блиндираните врати се намират лесно и всеки може да постави такава, която да подхожда на имота му.
Технологиите се развиха много напоследък, така че ако ви трябва врата, с която да впечатлите останалите, можете да избирате от огромно разнообразие цветове, остъкляване и декоративни детайли. Ако входът ви е по-малък или по-голям от стандартните размери, това не трябва да ви притеснява. Винаги можете да поръчате врата според точния размер.
• Домашни блиндирани врати
Фирмите, които предлагат блиндирани врати са се специализирали в производството им и са наясно с тяхната необходимост. Повечето от тях имат различни решения и гарантират, че помещението ще бъде напълно защитено от разрушаване или натрапници. Има различни модели блиндирани врати с различни степени на защита. Някои са със стъклени панели, други са устойчиви на куршуми. Всеки може да избере собствен дизайн, към който да бъдат добавени допълнителни мерки за сигурност, способни да издържат дори на най-сериозните опити за нападение.
Голяма част от компаниите, предлагащи и изработващи блиндирани врати, са снабдени със сертификати за издръжливост на вратите срещу атака, които се дават след тестове в независими лаборатории. Клиентите могат да бъдат абсолютно сигурни, че тези врати наистина са толкова здрави и надеждни, колкото пише в сертификата.
Красотата също е много важна, защото все пак става въпрос за мястото, в което ние живеем. За това всички тези врати могат да изглеждат по различен начин и всеки иска да придаде индивидуалност на дома си. Те се предлагат в различни варианти със всякакви покрития, дизайни и цветове, за да могат да бъдат подходящи за всички предпочитания и да задоволят желанията на всеки.


Няколко съвета за блиндираните врати и тяхната основна функция – защита на дома

Средна оценка: 5 от 1 гласа

About the author

Борис Маринов

Работя във фирма Борман Комерс, град София. Занимавам се с внос и дистрибуция на входни, интериорни и пожароустойчиви врати.

Оставате коментар за сайта